Przepis na te muffiny pochodzi z książki "Everyday muffins & bakes". Najlepsze muffiny czekoladowe jakie robiłam, są po prostu pyszne! Dodaję do nich czekoladę mleczną, wychodzą nieziemsko pyszne!
Potrzebujemy:
Składniki suche:
225 g mąki pszennej
25 g kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
200 g mlecznej czekolady posiekanej na kawałeczki
Składniki mokre:
2 duże jajka
300 ml kwaśnej śmietany
150 g brązowego cukru
85 g masła, roztopionego
Mieszamy w jednym naczyniu składniki suche, w osobynym naczyniu składniki mokre. Potem mieszamy je razem do połączenia. Pamiętajcie o tym, żeby nie mieszać za długo.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Piczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut, do "suchego patyczka".
Podajemy po wystudzeniu na kratce.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz