niedziela, 1 września 2013

Najlepsze muffinki mocno czekoladowe!!!

Przepis na te muffiny pochodzi z książki "Everyday muffins & bakes". Najlepsze muffiny czekoladowe jakie robiłam, są po prostu pyszne! Dodaję do nich czekoladę mleczną, wychodzą nieziemsko pyszne! 



 
 Potrzebujemy:

Składniki suche:

225 g mąki pszennej
25 g kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej

200 g mlecznej czekolady posiekanej na kawałeczki 

Składniki mokre:
2 duże jajka
300 ml kwaśnej śmietany
150 g brązowego cukru
85 g masła, roztopionego


Mieszamy w jednym naczyniu składniki suche, w osobynym naczyniu składniki mokre. Potem mieszamy je razem do połączenia. Pamiętajcie o tym, żeby nie mieszać za długo.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Piczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut, do "suchego patyczka".

Podajemy po wystudzeniu na kratce.

Smacznego!










 
 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz