piątek, 30 sierpnia 2013

Muffinki z borówką amerykańską

Nowa książka to nowe inspiracje. Autor Marc Grossman we wstępie chwali się, że jego muffinki są najlepsze, za każdym razem wychodzą pyszne. Czytając to musiałam spróbować!!! Wyszły przepyszne, zapraszam do spróbowania!;)




Potrzebujemy:
320 g mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru

265 ml kwaśnej śmietany
65 ml oleju słonecznikowego
3 jajka z wolnego wybiegu
1 łyżeczka pasty z wanilii

250 g borówki amerykańskiej

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszamy składniki suche bez borówek. W drugiej misce łączymy składniki mokre. Do suchej mieszanki dodajemy składniki mokre i mieszamy, ale nie za długo. Na końcu dodajemy borówki. Do formy z papilotkami wkładamy łyżką ciasto do 3/4 wysokości.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy 15-20 min do suchego patyczka. 
Smacznego!

 




 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz