wtorek, 30 lipca 2013

Muffinki z borówką amerykańską i malinami



Potrzebujemy:
250 gr mąki pszennej
50 gr płatków owsianych
100 gr drobnego cukru
1 jajko w temp. pokojowej
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
250 ml mleka
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

110 gr czekolady mlecznej posiekanej na małe kawałki
100 gr borówki amerykańskiej
100 gr malin

Składniki suche i mokre łączymy ze sobą w osobnych miskach. Mieszamy. Zmieszany suchy proszek wsypujemy do składników mokrych, mieszamy ze sobą. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i owoce, mieszamy krótko. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy 25 min w temperaturze 190 stopni. Studzimy na kratce. Smacznego!:)


1 komentarz :

  1. O nawet sie dla weganina nada jak zamienie jajo na mielony len:-)

    Mega pyszne były!!!

    OdpowiedzUsuń