wtorek, 30 lipca 2013
Muffinki z borówką amerykańską i malinami
Potrzebujemy:
250 gr mąki pszennej
50 gr płatków owsianych
100 gr drobnego cukru
1 jajko w temp. pokojowej
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
250 ml mleka
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
110 gr czekolady mlecznej posiekanej na małe kawałki
100 gr borówki amerykańskiej
100 gr malin
Składniki suche i mokre łączymy ze sobą w osobnych miskach. Mieszamy. Zmieszany suchy proszek wsypujemy do składników mokrych, mieszamy ze sobą. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i owoce, mieszamy krótko. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy 25 min w temperaturze 190 stopni. Studzimy na kratce. Smacznego!:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
O nawet sie dla weganina nada jak zamienie jajo na mielony len:-)
OdpowiedzUsuńMega pyszne były!!!