niedziela, 11 listopada 2012

Bezy

Przepis na bezy jest bardzo prosty, nie mogą się nie udać jeśli dokładnie i cierpliwie ubijemy białka.
Bezy w zależności od czasu pieczenia będą kruche lub ciągnące, sami zdecydujcie jakie lubicie najbardziej:)
 

Składniki:
3 białka
160 gr. cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków


Białka ubijamy na sztywno, można dodać szczyptę soli. Następnie dodajemy powoli cukier cały czas mieszając. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego, możemy wybrać dowolną końcówkę, ja użyłam okrągłej. Bezy wyciskamy na papier do pieczenia w 0,5 cm odległości, bezy nieznacznie rosną w piekarniku. Pieczemy w temperaturze 140 stopni przez 45 do 60 min w zależności od tego jak ciągnące mają być.

Smacznego!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz